De Veluwe

De Veluwe is een prachtige groene omgeving in Gelderland. Wil je er op uit, moet je dit zeker eens in overweging nemen. Op de Veluwe vind je prachtige natuur, musea, dierenparken en leuke evenementen en tentoonstellingen.

Ontdek de Veluwe met de auto

De Veluwe is een prachtige regio in Nederland die absoluut de moeite waard is om te ontdekken. Zo kun je er prima met de auto op uit trekken om de Veluwe te verkennen.

Verblijf in een recreatiepark op de Veluwe en gebruik dat als startpunt van je ontdekkingstocht. Je kunt bijvoorbeeld met de kinderen een bezoek brengen aan de Apenheul. Apen lopen hier vrij rond en je kinderen zullen het een geweldige attractie vinden! Er zijn daarnaast diverse andere plekjes en bezienswaardigheden die je zeker eens bezocht moet hebben.

Een museum met moderne kunst in Otterlo

Zo kun je bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Kroller Möller Museum. Dit museum ligt in Otterlo en is er allerlei moderne kunst te vinden. Het heeft een wereldberoemde collectie kunst uit de 19e en 20e eeuw. Zo zijn er werken van Vincent van Gogh in het museum te vinden en daarnaast is het museum erg bekend geworden vanwege de indrukwekkende beeldentuin.

Park de Hoge Veluwe

Natuurlijk moet je een bezoek hebben gebracht aan Nationaal Park de Hoge Veluwe. Het is het grootste natuurgebied in Nederland dat in particulier bezit is. Het heeft een oppervlakte van ruim 5.400 hectare. Je treft er bossen, heide, stuifzand en vennen aan. Daarnaast kun je er talloze dieren tegenkomen zoals dassen, herten, wilde zwijnen, vossen en ratelslangen.

Dolfinarium Harderwijk

Het Dolfinarium in Harderwijk is misschien wel de meest belangrijke trekpleister voor toeristen op de Veluwe. De dolfijnenshows die hier worden gegeven zijn spectaculair. Naast dolfijnen vind je hier bijvoorbeeld ook roggen en zeeleeuwen. Het zal voor jou en je gezin een onvergetelijke dag worden waar je later met veel plezier op terug zult kijken. Laat je daarom verrassen door de veelzijdigheid van het Dolfinarium in Harderwijk.

Have your say