Een dagje weg in Weert

Heb je wel eens van de stad Weert gehoord? Weert ligt in Limburg, op de grens met Noord-Brabant en België. De stad staat daarom ook wel bekend onder de naam ‘de poort van Limburg’. Weert is het ideale uitgangspunt voor een leuke dag uit. Er zijn veel mooie natuurgebieden in de buurt, veel culturele bezienswaardigheden en Weert heeft ook nog eens een gevarieerd aanbod met winkels. 

Bezienswaardigheden in Weert

Weert heeft een rijke historie, wat ook vandaag de dag nog te bewonderen is. Zo zijn er diverse kastelen, kerken, kapellen en monumenten. We hebben een paar bijzondere voor je op een rijtje gezet:

  • Birgittinessenabdij Maria Hart: een eeuwenoud klooster uit het jaar 1442. Tegenwoordig kan je zelfs in het gastenhuis van het klooster overnachten.
  • De Lichtenberg: rijksmonument de Lichtenberg is een belangrijk onderdeel van het cultureel erfgoed van Weert. Dit Rijksmonument bestaat onder andere uit een openluchttheater en de Mariakapel.
  • Kleipijpenoven: zoals de naam al zegt was dit een oven voor het bakken van kleipijpen (1856). Dit Rijksmonument is de enige bewaard gebleven kleipijpenoven in West-Europa. Een bijzonder overblijfsel dus!

Shoppen in Weert

Weert is de stad bij uitstek voor een dagje winkelen. Van bekende merken tot speciaalzaken: Weert heeft het allemaal. Een van onze favorieten is VT Mode, een kledingzaak in Weert. Deze kledingzaak is al sinds 1970 een begrip in Weert. Waar eerst vooral de focus lag op jeans van bekende merken is het nu een shop voor iedereen. Zo bieden ze schoenen, herenmode en damesmode in Weert. En dat in een mix van 50 verschillende merken! De slogan is niet voor niets ‘just de perfect mix of cool brands’. Daarnaast is de stad is ook bij wat minder weer geschikt voor een dagje shoppen, er is namelijk ook een mooi overdekt winkelcentrum.

Volop natuur in de buurt

Wist je dat de gemeente Weert in 2014 is uitgeroepen tot groenste regio van de wereld? Ruim 20% van het gebied bestaat uit natuur. Dit is vooral te danken aan het Grenspark Kempen~Broek, met een oppervlakte van ruim 25.000 hectare. Het gebied is zeer populair bij wandelaars en fietsers.

Have your say